Årsstudent i psykologi, Martine, sikter mot Politihøyskolen

Martine Besvold Oustorp tar årsenheten i psykologi. Siden planen hennes er å bli politi, tenkte hun det kunne være fint å ha psykologi med seg inn i det politistudiet. "Jeg har alltid syns at psykologi er spennende, så jeg tror søren meg at om noen år så skal jeg fullføre en bachelor i psykologi også", sier hun

Trives du med studiet ditt?

Jeg trives veldig godt! Det er utrolig bra forelesere som inspirerer. Uansett hvor nerd jeg høres ut som nå, så kunne det (nesten) vært flere forelesninger.

Vil du anbefale studiet ditt på Bjørknes høyskole til andre?

Ja, absolutt. Jeg har allerede anbefalt det til flere, og kommer til å fortsette med det.

Hva er ditt beste studieminne/opplevelse så langt?:

-Fadderuka var utrolig morsom. En veldig bra måte å bli kjent med klassekameratene mine, men det jeg setter mest pris på er absolutt kollokviegruppen min. Vi fungerer så godt sammen og utfyller hverandre, vi både ler og diskuterer. Generelt er mye av det vi har lært også gode minner. Jeg var litt redd for at årsstudium i psykologi mulig ville bli ganske tørt, men det har det absolutt ikke blitt! Det er spennende å høre på foreleserne, og jeg gleder meg som nevnt tidligere til å gå på skolen. Det er morsomt å høre venner og bekjente snakke om hvordan ting fungerer for oss mennesker, og deretter rette litt på dem 😉 Eller bare tilføye kunnskap jeg har lært. Jeg som sikkert de fleste andre er vel glad i å ha rett, dette sier jeg med et lite smil.

Hva er det viktigste du har lært?

-Vanskelig å si, fordi mye av det viktigste jeg har lært er faglig stoff som jeg tar med meg i hverdagen. I en quiz sammen med familie og venner fikk vi utdelt ulike bokstaver og kategorien var kroppen. Vi skulle skrive ned ord som hadde med kroppen å gjøre med bokstavene du har fått utdelt som første bokstav. Hadde man ord som ikke andre hadde fikk man flere poeng. Jeg vant den runden, for å si det sånn! Jeg kjørte på med deler av hjernen, det var ikke så mange andre som skrev Amygdale, Hypokampus, Cerebrum, Talamus etc. Det var litt gøy!

En annen ting jeg er glad for at jeg sitter igjen med etter første semester er rett og slett det å ha lært hvor mye det å studere faktisk krever av deg. Til andre semester er jeg nå litt mer forberedt på hva som venter meg.

Hva er ditt beste studietips:

Kom i forelesningene, les dypere når du kommer hjem. Det å danne seg en kollokviegruppe er lurt, møt de etter at du har lest om stoffet. Og snakk med hverandre om det dere har lært. Det funker bra for meg. Det er viktig at alle er motivert. Det skal ikke være konkurranse om hvem som har lest mest, eller hvem som kan mest.

Les mer om årsstudium i psykologi