Et innlegg om engasjement!

Med mindre du vil bli lærer eller sykepleier blir de færreste servert jobb på gullfat når de er ferdig med å studere. Arbeidsmarkedet er tøft, og jeg har hørt om enkelte som har søkt flere hundre jobber før de har fått en jobb som er relevant til utdanningen.

Skrevet av: bachelorstudent Susann Stave11226933_10152805549026669_2294504254863380673_n-1

Med god innsats på skolen kan du få gode karakterer, men det er ofte ikke nok. Ulike ting vektlegges  når det settes sensur, bla. derfor tror jeg at arbeidstakere ser på andre ting enn bare gode karakterer hos søkeren. Jeg har tro på engasjement. Hvis du gjør en innsats utenom det som er skolepensum har du kommet et skritt lengre enn mange andre.

Du må skille deg ut

Det finnes ingen fasit på hvordan du skal engasjere deg, men du må gjøre noe ekstra. For noen høres kanskje engasjement slitsomt ut, men mye av poenget er at du som person kan få så utrolig mye ut av det. Enkelte ting kan du putte på CVen  og du kan fort skille deg ut på arbeidsmarkedet. I tillegg kan du skape deg et nettverk, noe du kan få utrolig mye igjen for. Skal du starte noe eget, men trenger hjelp kan det godt hende du kjenner noen som kan hjelpe deg. Hvis du har søkt en jobb og noen i ditt nettverk har tilhørighet til denne plassen kan vedkommende legge inn et godt ord for deg. Listen er lang over hvor viktig et godt nettverk kan være.

Det du lærer utenom pensum er også viktig!

Erfaringene du får med deg ved å engasjere deg er gull verdt! Styrearbeid, ledererfaring, lære å arrangere arrangementer er bare noen få eksempler på hva du kan sitte igjen med etter å ha engasjert deg. Det er ikke alle som liker å gjøre så mye ekstra, og det er og helt greit. Likevel vil du få mye igjen for å delta på det du kan i løpet av studietiden. Temakvelder, foredrag og lignende er eksempler på hva du kan bli med på.  Her kan du få faglig input. Det du lærer utenom pensum er også viktig.

Gjør det!

Noen studenter engasjerer seg, deltar på sosiale og faglige arrangementer. Andre har en tendens til å trekke seg litt unna. Det finnes de som drar hjem rett etter forelesning for å jobbe med skolearbeid, se på tv og rett og slett bare bli hjemme. Hvis det er dette du ønsker å gjøre skal jeg ikke oppfordre deg til å gjøre noe annet. Er det en liten stemme i deg som sier at du har litt lyst til å dra på quizkvelden skolen arrangerer, men ikke tør fordi ingen av dine nærmeste venner skal, så dra likevel. Du kommer ikke til å angre på det!

Tar du utfordringen?

Å bli student er for de fleste litt skummelt. Alt er nytt. Studiestedet, foreleserne,  plassen du har flyttet til -og kanskje kjenner du ingen av de  du skal studere med. Da må du bare ha is i magen og utfordre deg selv litt. Er det en liten stemme i deg som sier at du har lyst, så gjør det! Du får så utrolig mye igjen for det.

Les flere blogginnlegg av Susann Stave:

Påske og priskrig

Hva gjør Linjeforeningen for ernæring?

Les om studentdemokratiet på Bjørknes Høyskole