Hjelp mot ensomhet

Studentenes helse- og trivselsundersøkelse (SHoT 2018) forteller av en av tre studenter opplever ofte eller svært ofte ensomhet. Mange opplever seg utenfor, har lyst til å være sammen med andre, men føler seg isolert. Det er vonde tall. Men det finnes måter å motvirke ensomhet på, og mye av grunnlaget legges rundt studiestart.

Å motvirke ensomhet

Å være student forutsetter mye selvstendighet, men det betyr ikke at man skal være alene. -Sammen med noen av våre flotte studenter har vi på Bjørknes Høyskole skapt noen rammer for ulike sosiale tilbud som kan være en arena for å bli kjent med andre, ha det moro og få noen pauser fra alt som er eksamensrelatert, sier rektor Cia Dunstrøm. Yoga, trening, sjakk og improvisasjon står på høstens program sammen med en rekke åpne foredrag ved høyskolen. Tilbudet er gratis og åpent for alle studenter og ansatte.

Leder av Velferdstinget Vest, Truls-Einar Johnsen oppfordrer alle til å delta i resten av fadderuken og finne en studentorganisasjon å bli med i.

Her er timeplanen for høstens utenomfaglige aktiviteter på Bjørknes Høyskole:

I studiestart og utover i året er det mye som skjer både arrangert av studentene selv, av institusjonen og studentsamskipnaden. Vi vet hvor viktig fadderuken kan være og vi oppfordrer alle studenter til å være med i studiestart og finne ut hvilke aktiviteter eller foreninger som finnes der hvor de studerer, sier leder i Norsk Studentorganisasjon NSO Håkon Randgaard Mikaelsen.

Bli med og bli kjent!

Opplevelsen av ensomhet er en følelse som man ofte tror man er den eneste som kjenner på. Slik er det ikke. Det er ikke sånn at alle andre har mange rundt seg og at man selv er den eneste som ikke har noen. Vi oppfordrer alle studenter, både de som vil treffe noen nye venner, de som vil lære seg noe nytt, de som vil ha det moro og de som krysser av på alt over om å bli med. Det kan føles skummelt og vanskelig når man for første gang skal møte til studiestart, bli med i fadderuke eller delta i foreningen og aktiviteter. Likevel er det viktig å utfordre seg selv. Det du investerer for å bli kjent med andre ved studiestart har du mye igjen for både faglig og sosialt gjennom hele studietiden, sier rektor ved Bjørknes Høyskole Cia Dunstrøm

– Jeg oppfordrer alle nye studenter til å kaste seg ut i det. Ikke vent på at andre skal ta initiativet. Delta i fadderukene, bli med i studentforeninger og ta initiativ til å bli kjent, sier Vetle Bo Saga, student og styreleder i SiO.

Les mer om aktivitetstilbudet på Bjørknes Høyskole