Ernæringsstudentenes beste oppskrifter: Buddha Bowl

Våre studenter er ivrige formidlere av matglede og ernæring, og mange av dem har egne matblogger der de poster innlegg som fyller på med både inspirasjon og kunnskap. Denne gangen kan du la deg inspirere av Julia Tsuruta Pedersens Buddha Bowl som du kan lage med sesongens beste råvarer.

Her finner du oppskrift på vegansk blomkålsuppe

Buddha Bowl

Utdrag fra Julias blogg:
«En stor bolle fullt av grønnsaker. Fullt av kvalitetsrike proteiner, sunt fett og lange karbohydrater. Fargerikt, næringsrikt og mettende. Dette er buddha bowl.
Se i kjøleskapet. Hvilke grønnsaker har du? Har du grønnsaker i det hele tatt? Nei? Dra til butikken og kjøp dine 6, 8 eller 10 favorittgrønnsaker og rotfrukter. Ja? Sleng det i en stor bolle. Litt av alt. Alle grønnsakene du helst ikke ville spist rå kan du koke, steame eller steke.

Belgfrukter er et must. Den billigste proteinkilden du finner. Edamamebønner, kikerter, linser, svarte bønner, hvite bønner – velg de aller beste eller ta litt av alt. Ikke tenk på om grønnsakene faller sammen i smak. Det gjør de. Fyll opp bollen så stor som buddhas mage.»
Fremgangsmåten finner du på bloggen hennes

Forslag til oppskrift på Julies buddha blowl finner du på bloggen hennes. Foto: Julia T. Pedersen