Reisebrev fra studentene på global ernæring i Tanzania 2017

Etter bare en uke her nede i Tanzania har vi som har reist på studietur med global ernæring fått mange sterke inntrykk. Vi har fått sett og følt på hvor utrolig store forskjellene mellom et land som Norge og et land som Tanzania er. Vi stortrives her i Tanzania og TICC der vi bor og ser frem til alt vihar i vente. Hakuna Matata!

Foto: Bachelorstudent i ernæring Karina Salte Stokkeland

Kryddersalg fra Tanga, Tanzania
Den første dagen dro vi til det lokale matmarkedet i byen for å utforske mattilbudet i Tanga. Her fant vi alt fra levende høns til frukt, grønnsaker, bønner og ris.
Markedet i Tanga
På markedet fikk vi også prøve oss litt på det lille av Swahillisk vi lærte på skolen denne dagen!
Global-ernæringsstudenter hjelper til i lokale familier
Dagen etter dro vi til lokale matprodusenter, hvor vi blant annet besøkte han som leverer frukt og grønnsaker til TICC, der vi bor. Vi var også hos en lokal cashewnøtt-fabrikk og på fiskemarkedet!
Ernæringsstudenter på oppdrag i Tanga
Torsdag ble vi inndelt i grupper og fikk hver vår familie. Her hjalp vi til med å plante ulike planter, som kasava, bønner, okra og banantre. Vi ble bedre kjent med familien, så på hvordan de hadde det med tanke på ernæringssituasjonen deres og lekte med barna for å bli bedre kjent!.

Les mer om kurs i global ernæring