Hvordan kombinere jobb og studier

For mange studenter er det å ha en deltidsjobb en selvfølge for å få det økonomiske til å gå rundt. Nedenfor har vi samlet noen tips til hvordan du kan balansere jobb og studier.

Det er fult mulig å kombinere et heltidsstudium med en deltidsjobb, men det avhenger av deg og hvordan du disponerer tiden din. Med disse fem rådene kan du forhåpentligvis etablere gode vaner og rutiner slik at du har full kontroll på hverdagen din.

Ha oversikt

Skriv ned når du har forelesninger, innleveringer, prøver og eksamener i en og samme kalender. Sørg for å holde den oppdatert og synkronisert. Slik blir det lettere å holde oversikten på når du kan jobbe, og om det er perioder du kan ta på deg flere eller færre arbeidsvakter.

Lag en plan

Når du skal kombinere studier og jobb vil en organisert tidsplan hjelpe deg å prioritere riktig, og gi deg kontroll over hverdagen din. Sett av konkrete tider i løpet av uken til pensumlesing, og sørg for å bruke disse timene kun på å studere.

Kvitt deg med tidstyver

Bort med sosiale medier og streamingtjenester. Disse tidstyvene stjeler ikke bare tid, men også konsentrasjonen din. Hold deg fokusert og studér med mobilen på god avstand. Bruk det heller som belønning enn en virkelighetsflukt.

Jobb jevnt og trutt

Gjør det til en vane å gjøre skolearbeid i god tid før innleveringsfrister, og ikke kvelden før oppgavene skal leveres. Det er helt avgjørende for å unngå stress, og det er viktig for å holde motivasjonen oppe.

Sett av tid til deg selv

Det å ha en travel hverdag kan til tider være litt overveldende og utmattende. For å ikke gå helt tom for motivasjon og energi bør du sette av tid til å gjøre ting du liker. Dra på kino, spis god mat, gå en tur i skog og mark, eller vær sammen med gode venner. Aktiviteter hvor du kan koble helt av vil kunne gi deg den ekstra boosten du trenger.