Hvorfor jeg valgte å bli nettstudent

Da jeg endelig tok beslutningen om å studere og måtte ta stilling til det enda vanskeligere «hva skal jeg bli når jeg blir stor»-spørsmålet, var jeg allerede 26 år!

Skrevet av Katrine Nodeland, nettstudent, bachelor i anvendt psykologi

Katrine Nodeland tar en bachelor i anvendt psykologi som nettstudent

Hus+bil+hund+jobb =nettstudent!

Jeg hadde hus, bil, hund og jobb. Forpliktelser jeg ikke bare kunne legge på hylla for å gå tilbake til den tradisjonelle skolebenken. Det endte med en «ja takk, alt på en gang» løsning. Jeg ble nettstudent. Det finnes et hav av muligheter der ute til den som vurderer å studere på nett.  Etter å ha forhørt meg både med høyskoler, og andre jeg mente kunne gi meg gode råd på veien, endte jeg opp med studere økonomi. Jeg holdt ut et helt semester….

Det er ingen skam å snu!

Med trykk på «holdt ut», det var utrolig hardt å starte på nytt med studier, det var jo mange år siden sist. Og for å være helt ærlig, jeg var vel ikke den mest ivrige det siste året på videregående heller, jeg var lei. Men jeg holdt ut, og når jeg hadde fullført semesteret, byttet jeg studieretning. For det går faktisk an, det går an å ombestemme seg. Det viktigste var at jeg var i gang, jeg mestret det. Det er det som er så fint med kunnskap, det forsvinner aldri. Jeg har fremdeles det første semesteret i økonomi på min CV. Det var ikke et bortkastet år, det var en start. Jeg hoppet i det, og jeg fullførte et semester. Det er en deilig følelse å erkjenne at det var feil retning, men virkelig ga mersmak.

Jente som skriver på laptop og blomst

Fulltidsstudent på nett

Da jeg begynte å studere, hadde jeg bare ett emne. Litt fordi jeg bestemte meg i april (som nettstudent kan man starte hele året), og litt fordi jeg ville begynne forsiktig. Noen år senere jobber mot mot å bestå 6 eksamener i januar! Jeg håper å være ferdig med min første bachelorgrad i administrasjon og ledelse til våren, og planleger en mastergrad i HR etterpå. Samtidig startet jeg på bachelorgrad nummer to, nemlig bachelor i anvendt psykologi. HR handler jo nettopp om mennesker, eller menneskelige ressurser, og da er det jo en kjempefordel å kjenne til hvorfor mennesker tenker og føler som de gjør. Etter min mening er bachelor i anvendt psykologi et supert verktøy i alle sammenhenger der man har å gjøre med andre mennesker, altså på de fleste arbeidsplasser. Som du sikkert skjønner så virkelig storkoser jeg meg med nettstudier, og det eneste jeg angrer på er at jeg ikke startet tidligere.

Hopp i det!

Så om du sitter der og lurer på om du skal, hopp i det og prøv. Det kan føles vanskelig og uoverkommelig til å begynne med, det tror jeg det skal gjøre, men så utrolig godt det føles når man er i gang og mestrer det. Det er hardt arbeid, og du må gjøre mye av det på egenhånd, men du er jo ikke helt alene. Vi er her ,alle vi andre nettstudentene og, i alle aldre. Jeg har fått flere nye venner og bekjentskaper gjennom nettstudiene, og selv om vi ikke alle studerer de samme fagene lengre, så har vi likevel mye til felles. Ta gjerne kontakt med meg, både i Qybele, på Facebook og på Linkedin. Og følg med på bloggen, jeg gleder meg til å dele mer fra studiehverdagen min som nettstudent i psykologi på Bjørknes Høyskole.

Følg Katrines egen blogg: katrinenodeland.com

Les om bachelor i anvendt psykologi på Bjørknes Høyskole

Vil du vite mer om nettstudier?