Kikertsalat

Kikertsalat

EAT-Lancet kommisjonen har kommet med ny rapport som tar for seg hva som må til for å sikre nok mat til et stadig voksende antall mennesker. Vi trenger en endring i matvaner hvis det skal være mulig å ha et sunt og bærekraftig kosthold for de ti milliarder menneskene som er spådd til å utgjøre verdensbefolkningen i 2050.

 

Noe av det rapporten konkluderer med er at inntaket av kjøtt og sukker må reduseres med 50 %, og inntaket av nøtter, frukt, grønnsaker og belgvekster må dobles. Det krever en stor omstilling av folks matvaner! For å høyne inntaket av belgvekster, kan du for eksempel prøve denne kikertsalaten. Den passer som tilbehør eller som en egen rett.

Blandet kikertsalat
 

Til ca. 4 porsjoner som egen rett, eller til 8 som tilbehør

2 bokser kikerter (à 400 g)
1 rød chili
2 fedd hvitløk
1 rødløk
Saften fra 1 sitron
1 agurk
2 beger cherrytomater
1 god bunt koriander
Salt, pepper
God olivenolje

Finhakk hvitløk og chilli og bland det godt sammen med olivenolje, sitronsaft, salt og pepper. Skyll kikertene godt i vann. Del opp agurk og tomat i biter, og rødløk i tynne skiver. Bland alt sammen med dressingen og finhakket frisk koriander. Smak til med mer sitronsaft eller salt og pepper.

Les om vår bachelor i ernæring

Relaterte innlegg