Møt årsstudent i psykologi, Oliver Jakobsen

"Ja, jeg trives på studiet mitt! Å lese har aldri vært så morsomt noensinne som det er nå. Kremen på kaka for psykologi på Bjørknes Høyskole er foreleserens unike evne til å anvende faget på en appellerende måte. Dette gjør at selv de som er usikre på psykologifaget på forhånd, lander på at dette er kult. Jeg vil absolutt anbefalt psykologi på Bjørknes Høyskole til andre, på samme måte som jeg selv ble anbefalt å gå her."

Intervju med bachelorstudent i anvendt psykologi Oliver Jakobsen

Hvorfor studerer du psykologi?

-Hvorfor ikke studere psykologi? Psykologi gir deg så mye praktisk kunnskap du kan videreføre til hva enn man gjør. Dersom man skal jobbe med mennesker, ser jeg det nesten som obligatorisk å sitte på litt psykologi kunnskap. På lang sikt, så ser jeg for meg og kombinere psykologi med en annen fagretning. Foreløpig sjonglerer jeg mellom organisasjonspsykologi eller politikk. Heldigvis har jeg fortsatt litt tid på å sjonglere!

Vil du anbefale ditt studievalg til andre?

-Jeg ville absolutt anbefalt psykologi på Bjørknes Høyskole til andre, på samme måte som jeg selv ble anbefalt å gå her. Man kan kjenne på psykologifaget i årsstudiet og eventuelt fortsette med psykologi gjennom bachelograden. I tillegg tilbyr de videre studiemuligheter i utlandet. Heia Bjørknes Høyskole!

Hva er det beste minnet så langt…?

– I perioden før eksamen har kollokviegruppen vår vært mye på skolen for å lese. Vi har fått låne et klasserom i ny og ne. Her har vi kunnet bruke hele rommet, og holdt litt fremføringer for hverandre. Dette har vært ordentlig moro, og det har ført til at jeg synes det å lære bort egentlig er ganske morsomt.

Hva er det viktigste du har lært?

-Den faglige kunnskapen og økt interesse for psykologien må være det viktigste så langt. Det som er litt morsomt, er at man ofte må prøve å bruke det man leser. Det har gjort at jeg har lært mye om meg selv og folk rundt meg, fordi jeg må anvende psykologien i det daglige liv. Ettersom alle mennesker er sosiale vesener som i ulik grad er nødt til å omgås hverandre, kan det være lurt å ha litt kunnskap på dette området.

Hva er ditt beste studietips?

– Mitt beste studietips må være at hver person i størst mulig grad, klarer å fokusere mest mulig på individuell læring fremfor sammenligning med kameraten eller andre. Du blir ikke noe klokere av å stresse over at venninnen din går profesjonsutdanningen og gjør det bra. En annen ting som kan være greit å ha i bakhodet, er at alle lærer forskjellig. Det som er optimalt for en person, kan være noe helt annet for noen andre. Et tips kan være å ha gode kontinuerlige samtaler med kollokviegruppen om faget. Hvordan anvende det, og bruke det i ulike situasjoner. Hvorfor er det viktig at forståelse for dette, fører til en åpenbaring i noe annet? Ved å skape et godt miljø rundt deg som vektlegger hvorfor og hvordan lære seg faget på en god måte, så løsrives gjerne andre bekymringer og usikkerheter.

Hva drømme du om etter studiene?

-Jeg går foreløpig på årsenheten i psykologi, men ønsker å fortsette videre på andre året av bachelorgraden. Etter at jeg er ferdig med en bachelor i psykologi, vil jeg søke på master i Australia. Akkurat hvilken retning jeg ønsker videre har jeg ikke landet på enda, men jeg vil gjerne ta denne i utlandet. Det er mange spennende områder hvor psykologien kommer godt inn, og jeg tror at kombinasjonen av den kunnskapen med et annet fagfelt fører til at man blir godt kvalifisert for arbeidsmarkedet. Organisasjonspsykologi er noe jeg har tenkt mye på, og tror at det kunne vært spennende og jobbet med. På den andre siden, er jeg interessert i internasjonal politikk og kunne sett for meg videre studier med dette. Uansett retning, ser jeg det som en nødvendighet at hovedgrunnlaget mitt er  fra psykologien.

Les mer om årsstudium i psykologi