Oppskrift på vegansk blomkålsuppe

Oppskrift på vegansk blomkålsuppe

Våre studenter er ivrige formidlere av matglede og ernæring, og mange av dem har egne matblogger der de poster innlegg som fyller på med både inspirasjon og kunnskap. I en bloggserie presenterer vi ernæringsstudentenes beste oppskrifter. La deg inspirere!

Foto: Marie Noste Bjørnbeth

Denne gangen er det ernæringsstudent Marie Noste Bjørnbeth som bidrar med en av sine favoritter.

 

Utdrag fra Maries blogg:
«Da jeg var yngre tror jeg blomkålsuppe faktisk toppet listen over retter jeg aldri kunne tenke meg å innta frivillig. Dette forandret seg nylig… Så gjør deg klar for å prøve noe nytt, om du ikke allerede har oppdaget hvor godt blomkål kan smake». Til Maries blogg

 

Vegansk blomkålsuppe m/grønnkålchips

1 blomkål
2 små eller 1 stor gul løk
1/2 fenikkel
1 pastinakk
3 dl mandelmelk
1 ts muskat
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
Solsikkeolje til steking
Grønnkål i biter

Maries blogginnlegg med instruksjoner for hvordan du skal lage suppen finner du her:

Vil du også ta en bachelor i ernæring?

Relaterte innlegg