Purre- og kikertsuppe

Purre- og kikertsuppe

Med økende fokus på bærekraft i matveien må vi lage gode, vegetariske måltidsalternativer. Her presenterer vi Jamie Olivers enkle, men samtidig veldig gode vegetarisk suppe.

Oppskrift på purre- og kikertsupe

Oppskriften er det Jamie Oliver som har skaffet til veie, og vi deler den videre med glede!
Til ca 4 personer trenger du:

  • To bokser ferdig kokte kikerter (ca. 400 gram), avrent
  • 3 store eller 5 små purrer, snittet på langs, vasket og kuttet i skiver
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 mellomstor potet, skrelt og revet
  • 1 1/2 liter grønnsakskraft (terning funker)
  • Olivenolje
  • Salt og pepper
  • En god neve parmesan (kan droppes, da blir suppen vegansk)

 

Slik gjør du:

Fres purre, potet og hvitløk i et par spiseskjeer olivenolje til det mykner. Det skal ikke bli brune, så pass på temperaturen. Tilsett kraften og kok opp. La småkoke i ca. 10 minutter. Tilsett kikertene og bland godt. Hell halvparten av suppen over i en annen beholder, og kjør stavmikseren der til du har en glatt masse. Hell dette tilbake i gryten. Dette gir en fyldig suppe med litt å tygge på. Smak til med pepper, parmesan og eventuelt mer salt.
Spis med et ekstra dryss parmesan, litt pepper og gjerne en god skive surdeigsbrød til.

Relaterte innlegg