Oppskrift på søtpotetsuppe

Oppskrift på søtpotetsuppe

Til tross for navnet er ikke søtpoteten i slekt med vår faste følgesvenn på middagstallerken, poteten. Den myke og kremete konsistensen søtpoteten får når den kokes gjør at den egner seg veldig godt i suppe. Den søtlige smaken passer sammen med det litt sterke fra chilli og ingefær, og utfylles med syrligheten fra lime og koriander.

Slik lager du søtpotetsuppe

Til 4-5 store porsjoner
1 løk
1-2 fedd hvitløk
1 «tommel» fersk ingefær
½ rød chilli (uten frø eller ta de med hvis du liker det sterkere)
Nøytral olje
2 søtpoteter
Ca. 1,5 l grønnsakskraft/buljong evt. kylling
1 boks kokosmelk
Salt og pepper
Fersk koriander
Lime

Surr finhakket løk, hvitløk, ingefær og chilli noen minutter i olje uten at det tar farge. Ha i søtpoteter, skrelte og delt i terninger, og la disse surre med noen minutter også. Ha på grønnsakskraft og la koke til alt er mørt (15-20 minutter, avhengig av størrelsen på bitene). Ha i kokosmelk og kjør suppa glatt med en stavmikser, juster eventuelt med mer væske hvis den har blitt for tykk. Smak til med salt og pepper, og la den få koke et par minutter til. Dryss over fersk koriander og smak også til med limesaft, eller server med hakket koriander og limebåter ved siden av. Godt brød eller sprø knekkebrød med frø smaker godt ved siden av!

Søtpotetsuppen ble servert til studenter på seminar om matvarekunnskap.

Relaterte innlegg