Hvordan er det å studere internasjonale studier?

Simen er en engasjert bachelorstudent på internasjonale studier. Her deler han sine beste studietips, forteller litt om studiene og videre planer!

Intervju med bachelorstudent i internasjonale studier, Simen Windheim

Hvorfor valgte du internasjonale studier?

Så lenge jeg kan huske har jeg vært interessert i politikk og historie. I en tid fulgte jeg spesielt mye med på amerikanske satire-show og ble derfor interessert i amerikansk politikk. De siste årene har jeg fått øynene opp for resten av verden også, og gjennom militærtjenesten ble jeg enda mer interessert i internasjonal sikkerhet. Da virket internasjonale studier som en fornuftig vei å gå. Her får man den kunnskapen og verktøyene man trenger for å se på verden – både slik den har vært og slik den er i dag – med et litt mindre eurosentrisk blikk. Det synes jeg er veldig interessant.

Hva er planene videre?

Til å begynne med blir det nok et internship i løpet av bachelorgraden her på skolen, eller eventuelt utveksling på siste året. En av fordelene med å studere på Bjørknes Høyskole er jo gode muligheter for nettopp dette. Deretter håper jeg å kunne ta mastergrad innenfor samme felt i utlandet. Akkurat hvor har jeg ikke bestemt meg for enda, men London er en foreløpig favoritt.
Videre håper jeg å kunne jobbe med internasjonal sikkerhet og/eller terrorbekjempelse, enten hjemme i Norge eller i utlandet. En master etter bachelor i internasjonale studier vil være relevant til dette.

Mitt første studietips er at du må delta og være aktiv når det gjelder det sosiale og i studentorganisasjoner

Hva er ditt beste studietips?

Mitt første tips er at du må delta og være aktiv når det gjelder det sosiale og i studentorganisasjoner. Det er mye morsommere å studere når du for eksempel kan diskutere det faglige med folk du kjenner og sitte i grupper og jobbe sammen. Det andre er at det er både lurt og lettere å lese jevnt gjennom hele året. Det er vanskelig å ta skippertak på det stoffet vi går gjennom og du unngår mye av stresset før eksamen hvis du allerede kan det meste stoffet! Du får også mye bedre utbytte fra forelesningene hvis du er forberedt på det foreleseren skal snakke om.

Hva skulle du ønske at du visste før du startet?

At foreleserne er såpass tilgjengelige utenom forelesningene som de er. En annen ting er hvor aktive både de og studieadministrasjonen her på høyskolen er for å hjelpe deg i gang med å søke internship og å kartlegge veien ut i jobb etter studier. Internasjonale studier er et ganske bredt studium, så det å få praktisk informasjon på hva som er lurt når man skal ut i jobb er både betryggende og nyttig.

Både fagstaben og studieadministrasjonen her på høyskolen er veldig aktive i å hjelpe deg i gang med å søke internship og å kartlegge veien ut i jobb etter studier.

Hvorfor vil du anbefale internasjonale studier på Bjørknes Høyskole?

Jeg trives veldig godt! Vi har et bra klassemiljø der det legges opp til aktiviteter både på høyskolen og utenfor. Man møter mange som er interessert i politikk og verdenssamfunnet på samme nivå som seg selv, så det sosiale er definitivt et pluss her. Det er i tillegg mye man får mulighet til å være med på gjennom høyskolen, som kommer i tillegg til det obligatoriske, men som er relevant for det faglige. Rent faglig er foreleserne flinke til å følge opp alle studentene, og lurer man på noe er det veldig enkelt å stikke innom kontoret deres. Og så er det de spennende studieturene som Bjørknes Høyskole arrangerer til Midtøsten og Afrika…