Hvorfor markere verdensdagen for psykisk helse

I år markerte vi verdensdagen for psykisk helse ved å dele ut kaffe og boller til studenter, ansatte og andre på vei til jobb og forelesning. I midt-timen serverte vi suppe samtidig med at Kirkens SOS snakke om nettopp psykisk helse. Det ble en raus og varm dag på høyskolen!

Fokus på psykisk helse

Verdensdagen for psykisk helse markeres for å fremme økt bevissthet om psykisk helse over hele kloden. Målet med markeringen i Norge er å gjøre det like lett å snakke om vår psykiske helse som vår fysiske helse, og å fremme gode levevaner. Årets tema er  raushet.  «Å være raus er noe alle kan være, enten man driver med psykologi eller ikke», sier studieleder for psykologi ved Bjørknes Høyskole Randi Bjøntegaard:

Ansatte deler ut kaffe og boller
Boller, kaffe og smil deles ut på vei til forelesning på verdensdagen for psykisk helse
vær raus verdensdagen for psykisk helse
Årets tema: et viktig budskap som alle kan levere på!
vær raus verdensdagen for psykisk helse
På instagram oppfordret vi studentene til å dele hvordan de skulle være rause med andre

vær raus verdensdagen for psykisk helse
Det kom mange gode forslag fra våre rause, kloke og varme studenter!

vær raus verdensdagen for psykisk helse

Vil du lære mer om psykologi?