Årets medstudent 2020

Vi inviterte studentene vår til å nominere til årets medstudent. En nominasjon måtte også inkludere en begrunnelse på hvordan den man nominerer har bemerket seg, sosialt eller faglig. Les noen av de rørende begrunnelsene og se hvem som vant i år!

Skrevet av ledelsen på Bjørknes Høyskole.

Etter å ha stengt ned høyskolen på grunn av korona, og alle, om man er campus- eller nettstudent, fikk en ny og litt mer isolert hverdag har det vært ekstra viktig å se sine medmennesker/-studenter. Noen har utmerket seg:

Medmennesket som er god på å se andre som har behov for en oppmuntring eller en invitasjon til å bli med i fellesskapet:

«Den første skole dagen jeg satt helt alene, og alle andre hadde funnet noen å snakke med, så kom hun bort til meg og begynte å snakke med meg. Hun begynte å invitere meg til sosiale sammenkomster, nå føler jeg meg aldri alene.

«… uten å kjenne meg, bare via messenger, så har hun alltid spurt om jeg har det bra og at jeg kan prate med ho. Hun har bidratt til motivasjon og humør og hvis ikke det i seg selv er grunn nok til å vinne så vet ikke jeg

« …..Ingen av oss kjente hverandre, men likevel valgte han å bruke av sin tid på å passe på at jenta kom trygt hjem. Dette er svært representativ. Har du det vondt eller trenger hjelp, så er han aldri langt unna.

Medmennesket som holder humøret oppe og sprer faglig nysgjerrighet og pågangsmot:

«… at hun alltid får meg i godt humør, uansett hva. Vi finner alltid noe å le av. Det var en gang jeg var veldig lei meg og kom på skolen, og Kristine sa noe morsomt og fikk meg i mye bedre humør.

«Tar alltid kontakt og er interessert i å hjelpe andre å lære. Stiller alltid opp! Tok telefonen kl 04 på natten og hjalp med skole, da er du en klasse kar!

Medmennesket som tar initiativ til arrangementer for fellesskapet. Det trenger ikke å være de store eventer, men de som tørr og foreslå noe som mange kan delta på setter studentene våre pris på:

«Han lagde et eget innlegg i begynnelsen av korona-tiden der han ba alle som ville introdusere seg så man kunne bli litt kjent, det synes jeg var fint.

«…. kommet med gode tips og råd til hvordan lese til eksamen. Hun har laget kahoot for hele kollokvien før hver eksamen, slik at vi for øvd godt til MC-eksamen.

Dette er bare noen av begrunnelsene og det er ikke rart vi blir rørt!

Vi er så stolte av dere og vi setter veldig pris på at dere ser hverandre og tar dere tid til å sette ord på hva dere liker så hos deres medstudenter.

Vinneren ble nominert både fordi hun tilbyr hjelp til de som trenger det og følger opp de som er borte en periode, fordi hun bidrar til et godt klassemiljø og tar initiativ til sosiale arrangementer med fokus på å inkludere alle for kullet sitt både før og under korona-tiden.

Det er med stor beundring vi har den ære å kåre Amalie Nesset Skjerven til årets medstudent! <3

Det var overraskende og utrolig koselig. Jeg ble så rørt og vil bare takke for et kjempefint år med klassen og de andre studentene jeg har blitt kjent med!
Det blir en annerledes høst men jeg er spent på å fortsette studiene i Pecs og jeg kommer til å savne Bjørknes! – Amalie Nesse Skjerven, årets medstudent.

Årets medstudent er kåret for første gang. En fin tradisjon er født!