Hva bør vi spise og når bør vi spise mat

Vår høyskolelektor og ernæringsbiolog Marit Kolby Zinöcker snakker med Tore Sagen i podcasten hans om hva og når bør vi spise. Her får du svar på det meste du lurer på om hva som egentlig er sunt og hva som egentlig er kvalitet på mat.

Hør episode 10 av Tore Sagens podcast med Marit Kolby Zinöcker her

utklipp av episode 10 i Tore Sagens podcast

Har du lurt på:

Er økologisk mat sunnere enn konvensjonell? Er oppdrettslaks sunt? Må vi egentlig spise mye karbohydrater for å fungere? Og blir man overvektig av å spise poteter? Trenger vi tilskudd av næringsstoffer i pilleform om vi spiser variert? Og er det egentlig viktig å spise variert, hvis maten vi spiser har høy kvalitet? Og hva er egentlig kvalitet på mat?

 

Portrett av høyskolelektor Marit Kolby Zinöcker
Marit Kolby Zinöcker er ernæringsbiolog og høyskolelektor ved Bjørknes Høyskole

Hva er forskjellen på prosessert mat og ultraprosessert mat? Og hvilken effekt har ultraprosessert mat på helsen? Er vegansk mat sunt uansett? Hvordan kan vi spise bedre?

Har det noe å si når og hvor ofte vi spiser? Og visste du at du har en «børstebil» i tynntarmen din, som vasker vekk matrester og bakterier og sørger for at tarmen kan reparere og fornye seg selv?

Alt dette og mer til kan du lære mer om i Tore Sagnes podcast, der vår høyskolelektor og ernæringsbiolog Marit Kolby Zinöcker snakker med nettopp Tore Sagen om hva og  når vi bør spise.

Lær mer om ernæring

Relaterte innlegg