Hva skjer med verden? Podcast episode 4:

Moderne pirater, lysglimt fra Sentral-Asia, EU får sin første diktator, og Tsjad går på offensiven. Verden dundrer videre, og det er på tide å laste ned 4. episode av podcasten Hva skjer med verden!

skjermbilde av podcast Hva skjer med verden, episode 4

Episode 4: hva skjer?

 

USA og Frankrike har begynt å ty til piratlignende virksomhet i den internasjonale drakampen om å sikre seg masker og medisinsk utstyr. Ungarns statsminister Viktor Orbán har på sin side benyttet koronakrisen til å sikre seg krisefullmakter på ubestemt tid, og med det seilt opp som EUs første diktator. Vår kollega og professor i statsvitenskap, Bernt Hagtvet, besøker oss for å reflektere rundt hva utviklingene i Ungarn kan fortelle oss om hvor europeisk demokrati og -samarbeid er på vei.

 

Ellers tar vi tempen på den globale våpenhvilen vi nevnte sist uke, og svinger innom Vest-Afrika, hvor Tsjad har gått på offensiven mot Boko Haram og IS i Vest-Afrika.

 

Heldigvis er det alltid håp. Denne gangen er håpet å finne i Sentral-Asia, hvor Turkmenistan har funnet kuren for koronaviruset, og Tadsjikistan redder fotballverden med ny sesongstart…

Last ned episode 4 på Spotify

Les mer om studier innen internasjonale relasjoner

Relaterte innlegg