Hva skjer med verden? Episode #6

Ukens episode handler om Boko Harams antivirus, hotte takes, økende press mot WHO-sjefen, og IS-angrep i ferieparadis. Last ned på spotify og forstå litt mer av hva som skjer i verden

Skjermbilde av episode 6 av podcasten Hva skjer med verdenKoronakrise og internasjonal politikk

I denne ukens episode starter vi med en kort samtale om de altfor mange hotte takesene om hva koronakrisen betyr for internasjonal politikk, og Nik blir utfordret til å presentere sitt eget.

Vår ukentlige roundup tar oss på sin side fra engelske politiske skandaler og økende uro i Kashmir, via Trumps twitter-konto og til IS-angrep på Maldivene og Fillippinene.

 

Portrett av professor i internasjonale studier Kjetil TronvollUkens gjest: professor og kollega Kjetil Tronvoll

Deretter får vi besøk av professor og ekspert på Afrikas horn, Kjetil Tronvoll. Kjetil er go-to-guy på alt som har å gjøre med Etiopia, og introduserer oss for en av sine kontakter, nemlig den kontroversielle etiopiske sjefen for WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus. Hvem er han egentlig, og hvorfor mottar han så mye kritikk?

 

Politisk lederskap og høyrevri

Til slutt reflekterer vi rundt forskjellige former for politisk lederskap i koronakrisen, og hvordan høyrepopulistiske ledere tilsynelatende sliter med å holde seg relevante om dagen.

Dette og mye mer kan du høre om i denne ukens episode av Hva skjer med verden.

Last ned og lytt på alle episoder av podcasten Hva skjer med verden på Spotify

Lær mer om internasjonale relasjoner

Relaterte innlegg