Hva skjer med verden? Ny podd fra Bjørknes Høyskole

"Hva skjer med verden?" er en podcast for deg som er interessert i internasjonal politikk, krig og fred og sånn, men som kanskje ikke har tid eller ork til å holde deg oppdatert. Podcasten produseres av Bjørnar Østby og Nik Brandal sammen med resten av fagstaben innen freds- og konfliktstudier og internasjonale studier ved Bjørknes Høyskole.

Målet med podden er å gi deg jevnlige nyhetsoppdateringer fra det internasjonale nyhetsbildet, med alt fra storpolitiske utviklinger til glimt fra pågående væpnede konflikter. Podcasten finner du også på vår YouTube-kanal “Internasjonal”, hvor du også finner våre filmer om internasjonal politikk.

Den første episoden

Korona-krisen er over oss, og med den en ny økonomisk krise. Vi diskuterer hva dette betyr for tiden fremover, før Hilde Restad svinger innom og forteller om korona-håndteringen i USA og hvordan den kan påvirke det politiske klimaet. Vi tar deretter for oss den kritiske humanitære situasjonen i Idlib (Syria) og USAs nye avtale med Taliban, før vi avslutter med å fikse resten av Premier League-sesongen en gang for alle.

1. Korona og en ny økonomisk krise? (05m 00s – 15m 00s)
2. Trump, Korona og veien mot presidentvalget 2020. (15m 05s – 25m 25s)
3. Den humanitære katastrofen i Idlib, Syria. (25m 30s – 31m 45s)
4. USA og Talibans avtale, Al-Qaeda erklærer “historisk seier.” (31m 50s – 34m 55s)
5. Hvordan fikse resten av Premier League-sesongen(35m 00s -39m 30s)

Hør hele episoden på Soundcloud

Skjermbilde av podcasten Hva skjer i verden

Vil du studere Internasjonale studier?