Roxana har internship som mental trener

Roxana er psykologistudent og for tiden i internship hos Ullern fotball som mental trener. Internshipet valgte hun blant annet fordi hun er interessert i idrettspsykologi. Her deler hun sine erfaringer.

Kvinnelig student med rød tskjorte holder psykologibok under armenSkrevet av Roxana Haghiry, psykologistudent

Hvordan fikk du internship der du er nå?

Jeg valgte idrettspsykologi som valgfag for det siste året av bachelorgraden min i  psykologi. Vi som valgte dette emnet fikk muligheten til søke internship der ved siden av idrettspsykologien. Det hørtes veldig spennende ut å få anvende det teoretiske i praksis! Jeg sendte en søknad til veilederen, var heldig å bli innkalt til intervju og fikk noen dager senere beskjed om at jeg hadde fått plassen.

Om arbeidsoppgavene

Jeg har jobbet mye med observasjon av fotballspillerne under treninger og kamper, både med og uten veilederen min. Jeg har fått mulighet til å observere og være mental trener for så og si alle på laget. Primært har jeg observert veilederen min i aksjon når det gjelder A-laget. Derimot har gutter 05/06 vært mer mitt felt. Jeg har hatt samtaler med spillerne og holdt felles innlegg med fokus på prestasjon, motivasjon, indre dialog/mestringstro og spenningsregulering.

Jeg har lært mye om tillit og kommunikasjon

Å innta en rolle som mental trener krever tålmodighet og tilegnelse av gode kommunikative ferdigheter. Det tar tid å bygge opp tillit for å få frem spillernes  virkelige årsaker bak problemer. Jeg har lært hvor viktig kroppspråk og måten jeg ordlegger meg på har å si for hvordan andre tolker meg, spesielt barn. I tillegg har jeg vært heldig å få praktisert teorien min fra idrettspsykologien under de korte innleggene jeg har holdt for spillerne.

Anbefaler internship på det sterkeste

Internship er en veldig fin mulighet for å anvende teori i praksis og er noe jeg anbefaler på det sterkeste. I tillegg er det en fin måte å se hvorvidt du faktisk trives i jobben du ser for deg å ha. Det er  også en flott å ha mulighet til å sparre med en veileder under ulike caser.

Før du søker om praksisplass må du kartlegge tiden du har til rådighet. Internship kan ta tid og det kan være en kabal å tilrettelegge i en hektisk hverdag. Det er overhodet ikke umulig, men krever planlegging. Og det er absolutt verdt det!

Les mer om bachelor i psykologi med internhip