Karrierevalg i koronaens tid

Alle er påvirket av situasjonen vi nå befinner oss i, både lokalt og globalt. På ekstremt kort tid har hverdagen vår blitt forandret. Arbeidsledigheten har skutt i været og landegrensene stengt. På høyskolen er digital undervisning den nye normalen. Politikerne ber oss om å være forberedt på at dette kan vare en stund. Så, hvordan skal du planlegge for fremtiden og ta karrierevalg i koronaens tid?

Fra karriereuke til koronakrise

Vi rakk så vidt å bli ferdige med Karriereuka på Bjørknes Høyskole før alvoret slo inn over oss. Koronakrisen kom midt i perioden hvor de fleste skal søke seg inn på videre studier, undersøker mulighetene for neste semester, eller skal i gang med å skaffe seg sin første relevante jobb. Under normale omstendigheter kjenner de aller fleste på usikkerhet i slike overgangsfaser. Usikkerheten nå er derimot til å ta og føle på.

Bli karriereklar mens du er student

Usikker situasjon

Planen om utveksling eller en mastergrad i utlandet kan plutselig virke risikabel. Det å flytte til andre siden av landet for å starte på en mastergrad er brått lite fristende. Noen lurer kanskje også på hvordan man skal gå frem med jobbsøking i en tid der arbeidstaker etter arbeidstaker permitteres. Som karriereveileder vet jeg at mange studenter opplever situasjonen vi befinner oss i som vanskelig, og at koronakrisen påvirker både tanker og valg. Det er ikke alltid forandring fryder.

Les om Bjørknes Høyskoles alumninettverk

Portrett av karriereveileder ved Bjørknes Høyskole Maria Gulseth Roaas
Karriereveileder Maria Gulseth Roaas ved Bjørknes Høyskole veileder studentene digitalt

Snakk med karriereveileder

Vår karriereveileder er her for deg, om du trenger å sparre med noen om alt fra de konkrete problemstillingene, til de store spørsmålene om hvilken betydning det som skjer har for deg. Ingen trenger å stå alene med bekymringene eller tankene sine. Mest sannsynlig vil usikkerheten koronakrisen skaper for ditt studie- og arbeidsliv bli lettere å håndtere om du deler den med noen. Ta kontakt med karriereveileder på karriere@bhioslo.no eller send en melding i Qybele. All veiledning tilbys digitalt og er derfor tilgjengelig for alle våre studenter, uansett situasjon.

Les om karriereveileders tilbud til studentene