Oppskrift på minestronesuppe

Oppskrift på minestronesuppe

Minestronesuppe er en italiensk klassiker hvor du ikke bare finner utallige variasjoner, du står selv også fritt til å lage din egen variasjon etter hva du liker og har tilgjengelig! Enkelt og godt!

Skrevet av høyskolelektor Kristine Vinje

Minestronesuppe

Til denne suppen har vi brukt noen selvdyrkede grønnsaker fra vår egen skolehage her på Bjørknes Høyskole

 

Til denne suppen ble det brukt:

– 2 gule løk
– 4 hvitløksfedd
– Olivenolje
– 4 stilker stangselleri
– 5 gulrøtter
– 4 bokser gode, hakkede tomater
– Tilsvarende mengde væske (vann eller kraft) som hakket tomat
– 2 bokser hermetiske, hvite bønner
– 1 bunt grønnkål
– Salt og pepper

Start med å lage en suppebase med finkuttet løk og hvitløk, som surres i olje.
Det er ekstra gøy å bruke grønnsaker fra egen hage.
Hvis du skal bruke grønnsaker som tåler å koke med, som for eksempel gulrot, stangselleri, sellerirot eller persillerot, så kan disse surre med også.
Deretter har du i hakkede, hermetiske tomater. Her er det forskjeller i kvaliteten, og noen er mer finmoste enn andre. Og så trengs det mer væske, i form av kraft eller vann. Ønsker du en helt vegetarisk suppe holder du deg til grønnsakskraft eller bare vann – med så mye grønnsaker i suppen blir det nesten som å koke grønnsakskraft underveis. Har du hjemmelagd kraft kokt på høne eller kylling av god kvalitet, er det fint å bruke. Tørkede urter som laubærblad, oregano eller basilikum kan tilsettes her.
Til sammen skal suppen få koke i ca. 20-30 minutter. Mot slutten av koketiden tilsettes grønnsaker som ikke behøver så lang koketid eller som skal få gi mer tekstur til suppen, som for eksempel squash, ulike typer bønner, eller bladgrønnsaker som kål, grønnkål og spinat. Husk å smake til suppen med salt og pepper!
Mot slutten kan du også tilsette ferske urter, eller suppen kan serveres med en pesto ved siden av. Det er også mulig å tilsette pasta som får koke med de siste minuttene, eller kokes og serveres ved siden av for å unngå at den blir liggende for lenge og blir overkokt. Brød, gjerne bakt med surdeig, eller frøknekkebrød er godt tilbehør og selvfølgelig masse revet parmesan!

Brød, gjerne bakt med surdeig, eller frøknekkebrød er godt tilbehør til suppen. Og selvfølgelig trenger du masse revet parmesan!

Relaterte innlegg