Oppskrift på halvgrove surdeigsbrød på spelt

Oppskrift på halvgrove surdeigsbrød på spelt

Når du skal bake med surdeig, gjelder det å ha god tid. Det krever til gjengjeld minimalt med arbeid. Det kan være smart å sette deigen på morgenen og steke på kvelden, eller omvendt.

Halvgrove speltsurdeigsbrød med lin-, solsikke- og gresskarfrø – 2 brød

Vil du hente din egen surdeigstarter? Fyll inn skjema under

Dette trenger du:
2 ss surdeigsstarter (se egen oppskrift på surdeigstarter eller bestill fra Bjørknes Høyskole)
6 dl lunkent vann
10 gram salt
2 ss olivenolje (kan sløyfes, men gir saftighet)
1 dl linfrø
0,5 dl gresskarfrø
0,5 dl solsikkefrø
400 gram sammalt speltmel
300-400 gram siktet speltmel

 

Slik gjør du:
Bland 400 gram sammalt mel, 250 gram finmalt mel sammen med alt vannet til en jevn masse. Dekk til og la stå i 30 minutter (+/-). Tilsett nå surdeigsstarter, salt, olivenolje og frø og bland godt. Tilsett deretter mer siktet mel litt etter litt, til deigen blir fast og slipper bollen. Del deigen i to, og trykk begge emnene godt ned i to smurte brødformer som rommer 1 ½ liter. Dekk formene med plast, og la dem stå i romtemperatur. Det kan ta 8-12 timer før de begynner å heve seg. La brødene heve til dobbel størrelse. Lag et par snitt på toppen med en skarp kniv. Sett brødene inn i kald ovn, og sett ovnen på 250 grader. Etter 30 minutter skrur du varmen ned til 180 grader og steker videre i 30 minutter. Avkjøl på rist.

surdeig brød Marit Z

 

Jeg vil gjerne ha surdeigstarter

    Bjørknes Høyskole har dessverre ikke kapasitet til å sende starteren per post, men vil så langt vi har kapasitet dele ut til de som bestiller. Når du legge igjen e-postadressen din kontakter vi deg for å avtale når du kan komme å hente starteren på Bjørknes Høyskole i Oslo.
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

 

Jeg vil lære mer om ernæring

Relaterte innlegg