Ny podd-episode: Grusomme kjendispåfunn og mer korona

I denne ukens episode tar vi et oppgjør med «Celebrity Imagine» og andre grusomme kjendispåfunn, før vi fortsetter der vi slapp forrige uke; nemlig med koronaviruset. Denne uken får vi besøk av vår egen førsteamanuensis Chris White, som samtaler med Nik om tillit i disse koronatider. Å finne frem til den rette informasjonen er viktigere enn noensinne. Men hvem stoler vi på, og hvorfor?

Skjermbilde av episode 2 fra podcasten Hva skjer med verden

Hør hele episoden på Soundcloud

Koronas opprinnelse og fake news

På den internasjonale arenaen er samtidig en propagandakrig rundt koronaviruset for alvor i gang; der Trump konsekvent omtaler korona som «det kinesiske viruset», hevder Kina at viruset først ble oppdaget i USA (eller kanskje i Italia…). EU har på sin side kartlagt en betydelig russisk kampanje for å spre feilinformasjon og panikk.

 Hør episoden på YouTubekanalen Internasjonal

 

Vi mangler ikke kriser å snakke om

Etter en svipp innom den nye norske koronaloven og et nesten-kupp i Israel, bærer turen til borgerkrigen i Libya og en mulig våpenhvile der. Som om det ikke er nok av kriser å velge i allerede, rapporteres det nå også om en gryende gresshoppekrise som kan true matsikkerheten til 25 millioner mennesker. Dette må vi selvsagt også snakke litt om.

Til slutt ender samtalen som vanlig med fotball, og en aldri så liten hyllest til Dennis Bergkamp.

 

Episode 2: Propagandakrig, tillit, gresshoppekrise, og koronapause i Libya

Her finner du denne og tidligere episoder:

1. «Celebrity Imagine» og kjendisforbud. (2m 38s)
2. Tillit i koronaens tidsalder. (6m 58s)
3. Propagandakrig? (18m 00s)
4. Koronaloven og et nesten-kupp i Israel (21m 55s)
5. Koronapause i borgerkrigen i Libya? (27m 25s)
6. Gresshoppekrise? (32 m 40s)
7. Fotballfrustrasjoner (35m 50s)

 

Om podcasten “Hva skjer med verden”

“Hva skjer med verden?” er en podcast for deg som er interessert i internasjonal politikk, krig og fred og sånn, men som kanskje ikke har tid eller ork til å holde deg oppdatert. Podcasten produseres av Bjørnar Østby og Nik Brandal sammen med resten av fagstaben innen freds- og konfliktstudier og internasjonale studier ved Bjørknes Høyskole.

Målet med podden er å gi deg jevnlige nyhetsoppdateringer fra det internasjonale nyhetsbildet, med alt fra storpolitiske utviklinger til glimt fra pågående væpnede konflikter. Podcasten finner du også på vår YouTube-kanal “Internasjonal”, der du også kan se filmer om internasjonal politikk.

Se hva du kan studere for å forstå mer

Relaterte innlegg