Reisebrev fra studietur til Tanzania

Reisebrev fra studietur til Tanzania

Nå er vi inn i vår siste uke her i Tanga, Tanzania, og vi er veldig fornøyd med både stedet og folkene. Vi har allerede opplevd utrolig mye gøy her nede. Første helgen var vi på båttur til en sandbank i Det indiske hav, og forrige uke gjorde vi praktisk arbeid på lokale institusjoner, som barneskoler, barnehjem og eldrehjem, arrangert av HAMA.

Skrevet av bachelorstudent i freds- og konfliktstudier Karoline Stubmo Stedje

Boforholdene her på senteret er veldig bra. Vi bor på tomannsrom med eget bad og dusj, og har et felles sitteområde, kalt en banda, utenfor rommene. TICC rommer et stort område, og det er noe å finne på til en hver tid. Man kan bade og sole seg ved elvebredden, slappe av i den nye baren, som har fått det passende navnet Hakuna Matata, eller jobbe med essayet eller annet skolearbeid i avslappende omgivelser.  Vi får servert fantastisk god mat både til lunsj og middag, alt fra fiskegrateng og taco til afrikansk festmat.

Studentene spiser mat til lunsj
Både lunsj og middag serveres ute på Tanga International Competence Centre i Tanzania.

 

Forelesningene her nede foregår i et stort rom med aircondition, og har så langt vært noe annerledes enn de vi har hatt hjemme i Norge. To og to av forelesningene henger sammen der den ene er en teoridel av tema, mens den neste er en mer analyserende del der vi deler inn i grupper og fokuserer på et casestudie. På denne måten får vi brukt mye av kunnskapen vi lærer og en bredere forståelse av temaene.

Vi er bare inne når vi har forelesning -da er det deilig med air condition...
Vi er bare inne når vi har forelesning -da er det deilig med air condition…

 

Ved siden av forelesningene i Bjørknes-fag, har vi også fått muligheten til å lære oss swahili. Det er det offisielle språket her i Tanzania og har gjort det mulig for oss å hilse og ha enkle samtaler med de lokale her nede. Læreren heter Siagi, som på swahili betyr smør, og han går derfor under navnet Mr. Butter. Swahili-kursene foregår utenfor i “Swahili banda”.

Swahili banda i den store hagen på TiCC
Swahili banda i den store hagen på TiCC

 

Gjennom HAMA, søsterorganisasjonen til TICC, har vi fått muligheten til å bidra med praktisk arbeid her i Tanga. HAMA har også kontor innenfor området på TICC og har hjulpet oss å komme i kontakt med lokalbefolkningen. Fem av oss besøkte et Day Care der de bidro med å passe og underholde barn med funksjonshemninger, i tillegg til å maling av lokalet. Seks andre dro til en barneskole der de reparerte ødelagte pulter og annet skoleutstyr. De resterende av gruppa dro til et eldrehjem for å vaske og male de eldres toaletter og dusjer. Det var utrolig hyggelig å kunne hjelpe disse menneskene. Vi har en dag til i løpet av oppholdet da vi skal dra tilbake å fullføre arbeidet som ikke ble helt ferdig.

Praksisplas ved eldrehjem
Eldrehjemmet der noen av oss har hatt praksis i løpet av studieopholdet

 

Utenom det faglige har vi også tid til å utforske litt på egenhånd. Det tar kun 15-20 minutter med taxi inn til byen der man for eksempel kan titte på det lokale markedet tre ganger i uken. Samtidig har vi helgene fri noe som åpner muligheten for å dra på helgeturer. Noen av oss har allerede tatt seg en solferie til Zanzibar, mens andre har hoppet i fallskjerm i Kenya. Førstkommende helg skal flertallet av gruppa på safari, noe vi gleder oss veldig til. I slutten av oppholdet planlegger noen av oss å besøke og overnatte i en maasai-landsby. Det blir nok en ganske unik opplevelse.

Zanzibar
Utsikt over fantastiske Zanzibar -hit er det mulig å ta en langhelg i løpet av studieoppholdet. mange velger å avslutte hele studieturen med noen dager eller en uke her…

 

Fallskjermhopp over Mombasa, Kenya
Fallskjermhopp over Mombasa, Kenya

 

Vi har det utrolig fint på studietur i Tanzania. På få uker har vi lært utrolig mye, både faglig, sosialt og kulturelt. Vi er utrolig heldige som har fått muligheten til å reise til et så spennende land, og for å få bo her på TICC. Nå skal vi utnytte den siste uken fullt ut før vi reiser tilbake til Norge.

 

Kwaheri!

Relaterte innlegg