Utveksling: Et semester i Australia

Utveksling: Et semester i Australia

Allerede i juli reiser flere av våre studenter fra både bachelor i anvendt psykologi og bachelor i freds- og konfliktstudier på et semester abroad til Australia. Noen drar til University of Queensland i Brisbane, mens andre drar til Edith Cowan University i Perth eller Swinburne University i Melbourne.

 

Semesteret du aldri glemmer

Felles for alle som tar et semester i utlandet er at de har 5-6 måneder foran seg spekket av nye opplevelser. De skal bo i et annet land, studere ved et annet universitet og bli kjent med australsk kultur. I tillegg møter de mange australske studenter og internasjonale  studenter fra andre land som også tar et semester ved samme universitet.

 

Ellinor tar et semester i Brisbane:

“Jeg ønsket å ta et semester som study abroad student for flere grunner. Oppleve en ny kultur og utvikle meg selv kulturelt er noe av hovedgrunnen! Å møte folk fra hele verden, og ikke minst bli bedre og mer selvsikker på engelsken min, både muntlig og skriftlig. Derfor er Australia perfekt!

Jeg gleder meg til å gå på et stort, anerkjent universitet, og oppleve hvordan det er å være en del av et større studentsamfunn. I tillegg kan jeg utnytte muligheten til å studere fag som ikke finnes i Norge (i en bachelorgrad). Ikke minst gleder meg til er å reise rundt i Australia for å se ulike byer og en helt annen natur!”

 

Utdanningskvalitet med mange valgmuligheter

Studentene kan som regel velge å ta akkurat hvilke emner de vil. De kan velge mellom mange spennende emner innenfor eget fagfelt, eller sjekke ut en helt annen fagretning. Australske universiteter holder høy standard og har et bredt fagtilbud. Siden universitetene er så store er mangfoldet og studietilbudet enormt!

Hva med «Australia’s Marine Environment (MARS2005) ved University of Queensland som inkluderer feltarbeid på Heron Island Research Station (Great Barrier Reef) og Moreton Bay Research Station ? Les mer om emnet og feltarbeidet her

 

 

Ble du inspirert?

Vi hjelper deg i søknadsprosessen til alle universitetene vi samarbeider med. Du har i tillegg mulighet til å reise til studiesteder vi ikke samarbeider med, så lenge du søker selv og tar emner tilsvarende minimum 30 studiepoeng. Husk å sjekke med oss før du reiser slik at emnene helt sikkert blir godkjent som del av bachelorgraden din. Her er en liste over universiteter i Australia vi kan hjelpe deg med:

• University of New South Wales, Sydney
• Univeristy of Queensland, Brisbane
• Murdoch University, Perth
• Edith Cowan University, Perth
• Curtin University, Perth
• Swinburne University of Technology, Melbourne
• University of Wollongong, Wollongong

Les mer om de ulike universitetene her

 

Studierådgiver Silje er vår Australia-ekspert!

Silje er studierådgiver for psykologistudentene men bistår alle som vil ta et semester i utlandet med søknadsprosessen. Hun har selv studert i Australia og har hjulpet norske studenter gjennom søknadsprosessen til en rekke australske universiteter i en årrekke. Ta kontakt om du er interessert: silje@bjorkneshoyskole.no

Les mer om semester i utlandet

Relaterte innlegg