Ta et semester i Perth, Australia

Har du vurdert et semester i utlandet og tenkt at Australia kan være en fin destinasjon? Da kan Edith Cowan University (ECU) være et veldig godt alternativ for deg. ECU ligger i Perth, som sies å være den mest solrike storbyen du kan finne. Her kan du studere på flotte campuser, nyte livet i storbyen og ta en avslappende tur til en av de mange strendene i området – på en og samme dag

Best av begge verdener – storby og strand/natur

I disse dager er det sommer og fringe-festival i byen. Det betyr at byen er full av liv og med ulike telt satt opp for show med blant annet innslag av stand-up, burlesque, turn og musikal. North bridge er området å dra til om du er ute etter god mat eller vil ut på byen med venner. Her finner du kafeer, restauranter, barer og utesteder rundt hvert gatehjørne. Om du vil komme deg rundt i byen kan du hoppe på en av de mange gratisbussene ved navn ”catbus”, og vil du ut av byen kan du enkelt ta en buss eller tog til stranda. City beach, Cottesloe beach, Trigg beach, eller Scarborough beach er alle strender i umiddelbar nærhet av Perth sentrum. Nasjonalparker er også å finne rundt Perth om du har lyst til å se kenguru, koala og kokkaburra.

Eksotisk på Rottnest Island

Har du en full dag du vil fylle med noe annerledes anbefaler jeg en tur til Rottnest Island. Denne paradisøya ligger 20 minutter unna Fremantle med ferge. Det vanligste er å leie en sykkel og ta en runde rundt øya. Her finner man 63 fantastiske strender, og drar man på en ukedag kan man enkelt finne en strand man kan ha helt for seg selv. I tillegg er dette hjemmet til den meget truede wallaby-arten quoakka. Det er en kjent sak at man ikke drar fra Rottnest Island uten en selfie med en av disse smilende quakkaene.

Edith Cowan University

Studieavgiften er lavere ved ECU enn du finner ved de fleste andre universiteter i Australia (AUD$ 6500 = ca 39 600 kr), men det betyr ikke at kvaliteten på studiene er noe dårligere. På ECU setter de studenten først, og det betyr også å senke prisene så mye som det er mulighet for. Levekostnadene i Perth er også billigere enn i de fleste andre storbyer i Australia. Universitetet har tre campuser i området rundt Perth, med flest internasjonale studenter ved Joondalup og Mount Lawley campus. Du kan velge å bo i student housing på campus eller i studentboliger i byen, hvis ikke du ønsker å leie noe eget i sentrum.

Mange valgmuligheter innen ulike emner

Du kan velge å ta hvilke emner du vil ved ECU, enten det er innen ditt eget programområde, eller noe helt nytt. Ta et emne innen business, kommunikasjon, cyber security, fashion eller radio/tv? ECU hjelper deg dersom du vil ha tips til emner eller til å sette opp timeplanen din. Universitetet gjør alt de kan for å gjøre studieoppholdet så enkelt og bra som overhodet mulig – og det betyr at du er i trygge hender om du velger å studere ved ECU