Må man søke utdanning før 15. april?

Må man søke utdanning før 15. april?

Hva skjer dersom du ikke skulle rekke den nasjonale søknadsfristen 15. april? Er løpet da allerede kjørt og er det bare NAV som kan redde deg?

 

Samordna opptak

I dag koordinerer Samordna opptak studentopptaket til de fleste av landets universiteter og høyskoler. 15. april er siste frist for å søke eller legge til flere studieønsker i søknaden. Skal du søke på noen av disse studieprogrammene må du altså IKKE glemme denne viktige søknadsfristen!!  Etter 15. april kan du omprioritere rekkefølgen på det du har søkt frem til 1. juli. Hovedprinsippet i det samordna opptaket er én søknad per person, men du kan søke inntil ti studieprogram i ønsket og prioritert rekkefølge. Da kan du få tilbud om studieplass på studieønsket du har prioritert høyest (så lenge du er kvalifisert og har nok poeng i konkurranse med de andre søkerne).

 

Egne opptak ved noen høyskoler

Noen høyskoler styrer opptaket sitt selv. Da søker du direkte på høyskolens hjemmeside og forholder deg til fristene der. Ved Bjørknes Høyskole er det for eksempel rullerende opptak frem til studiestart.  Gå til søknadsskjema og velg utdanningen(e) du vil søke til. Du kan altså søke også etter 15. april, og husk at jo tidligere du søker,  jo tidligere får du svar. Ved lukkede studieprogram som medisin og fysioterapi settes det opp ventelister. Ved åpne studieprogram er det fortløpende opptak gjennom våren og sommeren.  Dersom du er kvalifisert kan du få tilbud om studieplass på flere studieprogram.

 

Hvordan søker du?

Gå til samordna opptak og følg instruksjonene. Visste du at for å dekke alle verdens tidssoner kan du faktisk søke helt frem til 16. april kl 14:00 norsk tid!! Eller gå til Bjørknes Høyskoles søknadsskjema Her kan du søke også etter 15. april,  faktisk helt frem til studiestart -så lenge det er ledige plasser på ditt ønskede studieprogram.

 

Tips til deg som skal velge utdanning:

Tips fra karrieveileder ved Utdanning.no

10 tips om valg av utdanning

Ikke dropp ut! Råd fra karriereveileder i DN

 

Har du spørsmål om søknadsprosessen ved Bjørknes Høyskole?

Relaterte innlegg