Årets tropemedisinkurs for leger og sykepleiere har startet

Stadig flere nordmenn reiser til tropiske strøk og trenger råd og vaksiner før reisen, samt medisinsk kompetanse om evt. sykdommer de pådrar seg på reisen. Mange leger og sykepleiere ønsker å jobbe for frivillige organisasjoner og trenger kunnskap om tropemedisin.

Dr. Mwenge fra WHO holdt tropemedisinkursets første forelesning.
Dr. Mwenge fra WHO holdt tropemedisinkursets første forelesning.

 

Leger og sykepleiere på plass i Tanga, Tanzania

For syvende år på rad arrangerer Bjørknes Høyskole også i år kurs i Tropemedisin på studiesenteret Tanga International Competence Center (TICC) på østkysten av Tanzania. Det første kurset startet mandag 24 oktober og senere i november går kurset nummer 2. 21 leger og sykepleier fra Sverige og Norge deltar og på første dag var det en engasjert Dr. William Mwengee fra WHO som forleste. Den praktiske delen av kurset varer i 3 uker og ledes av Thomas Schwartz  som har praksiserfaring blant annet i fra Tanzania og Botswana.

tropekurs2016_1

 

Tropemedisinkurs -i tropiske strøk

Det finnes flere kurs i tropemedisin for helsepersonell, men ikke alle foregår der de tropiske sykdommene befinner seg. Dette kurset er godkjent av Leger uten Grenser/MSF. Dr. Per Gerlyng fra Lovisenberg Diakonale Sykehus og Dr. Thomas Schwartz fra Oslo Universitet Sykehus er faglige ansvarlige for kurset og vanligvis avholdes den praktiske delen av kurset to ganger i året.
tropekurs2016_2

 

Hvem er kurset i tropemedisin for?

  • Du som ønsker å jobbe i tropene for eksempel i hjelpeorganisasjoner som Leger uten Grenser, Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Kirkens Nødhjelp og Fredskorpset for å nevne noen. Kurset et godkjent av Leger uten Grenser (MSF).
  • Du som er jobber i det norske helsevesenet der andelen pasienter med ikke-norsk etnisitet, er relativt høy.
  • Du som er lege eller sykepleier eller har en helsefaglig bakgrunn
  • Etter en lang dag med forelesninger og praksis er det godt med litt sportslig avveksling for deltagerne på kurs i tropemedisin

    Klar for en ny dag på tropekurset i Tanga.Her er deltagrne på vei til det regionale sykehuset i Tanga. Bak til venstre Ruth Nesje som leder studiesenteret TICC og Thomas Schwartz som er faglig kursansvarlig fra Bjørknes Høyskole. Årets deltagere er leger og sykepleiere fra Norge og Sverige
    Klar for en ny dag på tropekurset i Tanga.Her er deltagerne på vei til det regionale sykehuset i Tanga. Bak til venstre Ruth Nesje som leder studiesenteret TICC og Thomas Schwartz som er faglig kursansvarlig fra Bjørknes Høyskole. Årets deltagere består av leger og sykepleiere fra Norge og Sverige.
Les mer om tropemedisinkurset her

Relaterte innlegg